Nina Schoone / BIG 09916395904

  • Fysiotherapie
  • MSc Manuele therapie
  • Nek-, rug- en schouderspecialist, sportrevalidatie
  • Lid SpoedzorgNet UMC Amsterdam

 

Jonas

Nina Schoone (1991) is sinds 1 juni 2021 werkzaam in onze praktijk.

“Op mijn 17e begon ik mijn studie fysiotherapie met een enorme fascinatie voor het menselijk lichaam. Tijdens mijn eerste stage in het profhonkbal heb ik mijn hart definitief aan dit vak verpand. Aldaar startte mijn interesse in schouderklachten en door mij direct daarin te specialiseren groeide mijn vertrouwen als beginnend therapeut. Na mijn afstuderen in 2012 ben ik direct aan de slag gegaan in de topsport (honkbal, voetbal, basketbal en turnen). Na jaren van reizen en sportteams begeleiden ben ik in 2015 gestart met mijn opleiding Manuele therapie, een wat mij betreft bijna verplichte vervolgopleiding binnen dit vak. Deze opleiding gaf mij – naast een uitbreiding van mijn hoeveelheid manueel therapeutische vaardigheden (skills) - vooral een veel betere manier van klinisch redeneren (bepalen welke zorg er nodig is en waarom). 

 Ik zou mezelf beschrijven als een betrokken therapeut met een eigen stijl; hands on, no nonsens bij voorkeur goed wetenschappelijk onderbouwd maar ook niet bang om daar patiëntgericht van af te wijken. Ik heb mij vooral gespecialiseerd in klachten van de bovenste extremiteit, wervelkolom, sport- en trauma revalidatie. 

Als geboren en getogen Amsterdamse voelt deze praktijk bijna als thuiskomen en kijk ik er enorm naar uit in deze ambitieuze praktijk aan de slag te gaan. Hopelijk tot gauw!’’

 

 BannerPlus234x60         HCA Plus praktijk 2015 2017         Logo SNAdef          SpoedZorgNet